Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.extenso-skincare.nl/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.extenso-skincare.nl/wp-includes/plugin.php on line 600
AROMATHERAPIE - Extenso
headerr

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een eeuwenoude holistische therapie waarbij uit de natuur afkomstige aromatische oliën worden ingezet ter bevordering van de gezondheid van lichaam en geest. De specifieke en therapeutische eigenschappen van aromatische oliën hebben invloed op het menselijke lichaam en de geest. Aromatische oliën kunnen worden ingezet bij o.a. stress, concentratieproblemen, vermoeidheid en diverse huidproblemen.

de producten

Aromatische olien

aromatische oliën

Aromatische oliën, ook wel etherische of essentiële oliën genoemd, zijn afkomstig uit kleine cellen en kanalen van o.a. bloemen, planten, wortels, zaden, vruchten, hout of harsen. Deze enorm geconcentreerde oliën geven de plant zijn karakteristieke geur en bieden bescherming tegen ziektes en invloeden van buitenaf. Aromatische oliën versterken de levenskracht van mens, dier en plant.

Aromatherapie cypres

Cypres

Versterkt bloedvaten, werkt vaatver- nauwend en vochtafdrijvend. Goed in te zetten bij een vette huid, cellulitis, oedeem, couperose en overmatige zweetproductie.

IN BRANDER
Versterkt de concentratie en vermindert spanningen

Ingrediënten

limoneen, alphapineen, delta-3carteen

Aromatherapie Eucalyptus

eucalyptus

Stimuleert celstofwisseling, geeft verlichting bij verstopte en ontstoken luchtwegen. Werkt tevens antiseptisch, antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend.

IN BRANDER
Verheldert geest en concentratievermogen

Ingrediënten

limoneen

Aromatherapie Geranium

geranium

Werkt adstringerend, pijnverdovend en verbetert de doorbloeding. Helend op acne, verbrandingen, gesprongen adertjes, schimmels, ontstekingen en eczeem.

IN BRANDER
Insectverdrijvend en kalmerend

Ingrediënten

limoneen, geraniol, citronellol

Aromatherapie grapefruit

grapefruit

Stimuleert de doorbloeding en helpt het lichaam te ontgiften. Werkt antiseptisch en adstringerend. Zeer geschikt voor de vette huid en anti- cellulitis behandelingen.

IN BRANDER
Geeft aangename frisse geur en desinfecteert de omgeving

Ingrediënten

limoneen

Aromatherapie lavendel

lavendel

Lavendel is door haar genezende, verzachtende en sterk kalmerende werking bijzonder geschikt voor de gevoelige en geïrriteerde huid.

IN BRANDER
Werkt kalmerend op de geest, bevordert een gezonde slaap en verdrijft insecten

Ingrediënten

limoneen, geraniol

Aromatherapie Lemon Grass

lemon grass

Werkt adstringerend, ontstekingrem- mend, versterkt het weefsel en werkt vochtminnend. Stimuleert de lymfe-afvoer.

IN BRANDER
Frisse geur die onaangename luchtjes weghaalt. Bevordert het concentratievermogen en werkt verlichtend bij hoofdpijn en stressgerelateerde klachten.

Ingrediënten

limoneen, geraniol, citral, citronellol, metheylheptenon

Aromatherapie Patchouli

patchouli

Werkt regenererend op een droge, gebarsten huid en eczeem. Stimuleert wondgenezing en gaat infecties tegen. In een lage dosering werkt het kalmerend en in een hoge dosering stimulerend.

IN BRANDER
Geeft een zware zoete lucht. In te zetten als antidepressivum en tegen vermoeidheid. Erotiserende werking in bad- of massage-olie.

Ingrediënten

patchouli olie

Aromatherapie Sinaasappel

sinaasappel

Versterkt de opperhuid en gaat vervroegde huidveroudering tegen. Werkt antiseptisch en stimuleert de celvernieuwing en verzacht de gebarsten huid en kloofjes.

IN BRANDER
Desinfecteert de omgeving en geeft verlichting bij bronchitis. Vrolijkt op en geeft ontspanning bij nervositeit en stress.

Ingrediënten

limoneen

Aromatherapie Ylang Ylang

ylang ylang

Reguleert talgproductie en remt ontste- kingen, hierdoor zeer geschikt bij een geïrriteerde, droge of vette huid. Werkt krampstillend en bloeddrukverlagend.

IN BRANDER
Werkt ontspannend en kalmerend. Reguleert ademhaling. Erotiserende werking in bad- of massage-olie.

Ingrediënten

benzylsalicylaat

Aromatherapie Tea Tree

tea tree

Heeft een heilzame werking en mag puur worden aangebracht. Perfect bij o.a. acne, infecties en wondjes. Werkt ontstekingremmend, zuiverend, genezend, verzachtend antiviraal, vermindert jeuk, slijmoplossend en stimuleert de bloedsomloop.

IN BRANDER
Positieve werking bij bronchitis, weerstandverhogend, vitaliserend bij vermoeidheid en nervositeit.

 

Ingrediënten

limoneen, p-mentha-1, 3-dieen, 4-dieen, p-mentha-1-4-o’l

bewaaradvies

Aromatische oliën dienen bewaard te worden op een koele, donkere en droge plaats. De houdbaarheid van aromatische oliën is zeer verschillend. Indien op de juiste wijze bewaard kan deze variëren van een jaar na openen (b.v. de Cyprus, Sinaasappel en Grapefruit) tot enkele jaren na opening. (b.v. Patchouli of Ylang-Ylang).

contra- indicaties

Raadpleeg altijd eerst een arts of aromatherapeut wanneer u aromatische oliën wilt gaan gebruiken bij:

 • zwangerschap
 • baby’s
 • hart- en vaatziekten
 • kankerpatiënten
 • epilepsie
 • inwendig gebruik
Vette plantenoliën

vette plantenoliën

Vette plantenoliën bevatten een hoog percentage vitaminen, oligo-elementen, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren die de huid voeden, verzachten, beschermen en hydrateren. De samenstelling van vette plantoliën heeft veel overeenkomsten met natuurlijke huidvet waardoor ze de huid elastisch houden en het herstellend vermogen ondersteunen. Daarnaast zijn vette plantoliën uitstekende dragers om aromatische olie in de huid op te laten nemen.

Alle Extenso vette plantenoliën zijn altijd koudgeperst en van de eerste persing, waardoor vitaminen, oligo-elementen, mineralen en antioxidanten niet verloren gaan.

Aromatherapie Jojoba - olie

jojoba- olie

Wordt snel opgenomen door de huid en vertraagt de afgifte van talg, houdt het vochtgehalte van de huid op peil en geeft een glad, niet vet gevoel. Werkt regenererend, beschermend en gaat huidverschilfering tegen. Geschikt voor alle huiden, maar in het bijzonder voor de gecombineerde tot vette huid.

Ingrediënten

simmondsia california/chinensis

Aromatherapie Amandelolie

amandelolie

Is een niet drogende, verzachtende en kalmerende basisolie. De olie is rijk aan vitamine A en B en de mineralen Ca, Fe, K, MG, Na, P en S. Werkt sterk verzorgend, reguleert het vochtgehalte en voedt de huid. Zeer geschikt voor de droge, ruwe en gevoelige huid.

Ingrediënten

prunus amygdalus

Aromatherapie druivenpitolie

druivenpitolie

Deze olie wordt goed door de huid opgenomen en maakt haar soepel, glad en vitaal. Beschermt tegen uitdroging en bevordert de doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Daarnaast is druivenpitolie een uitstekende antioxidant en gaat het vervroegde huidveroudering tegen.

Ingrediënten

vitis vinivera

Overige aroma producten

Overige aroma producten

Aromatherapie Lavendel hydrolaat

Lavendel hydrolaat

Lavendel hydrolaat stimuleert de doorbloeding, zorgt voor celvernieuwing en huidherstel. Werkt kalmerend, jeuk verminderend, rustgevend en geeft verlichting bij pijnlijke huidaandoeningen. Onder andere te gebruiken als lotion, in kompreswater, in bad, door pakkingen en (poeder-)maskers.

Ingrediënten

lavendel hydrolaat, condensaat verkregen uit stoomdestillatie van de echte lavendel.

Aromatherapie Aloe Vera gel

aloë vera gel

Deze, uit de Aloë Vera plant gewonnen, gel kalmeert, geneest en verjongt de huid. Daarnaast heeft de gel een pijnstillende, ontsmettende,  jeukverminderende en verzorgende werking. De gel kan puur, of als toevoeging  in allerlei producten, bij heel veel huidproblemen gebruikt worden.

Ingrediënten

aqua, aloe barbadensis, alcohol denat, glycerin, triethanolamine, carbomer

 

extenso green clay powder

green clay mask

Deze kant-en-klare groene leempasta werkt sterk zuiverend, regenererend, stimuleert de celstofwisseling en verbetert de doorbloeding. Groene leem kan vervroegde huidveroudering vertragen en absorbeert gifstoffen. Kan tevens ingezet worden ter verzorging van de huid bij insecten- en kwallenbeten. Zeer goed te combineren met aromatische oliën.

LET OP
Green Clay Mask stimuleert de doorbloeding en kan daardoor roodheid en tinteling op de huid veroorzaken.

Aromatherapie brander

aromabrander

Voor het verdampen van Extenso aromatische oliën kunt u gebruik maken van de handgebakken aromabrander. Vul het reservoir met water en voeg hier enkele druppels aromatische olie aan toe. Plaats een waxinelichtje in de brander en het verdampingsproces kan beginnen. De kamer vult zich al snel met de geur van de olie. Vul tijdig het water aan zodat het reservoir niet droog kookt.

Aromatherapie emulgator

emulgator

Extenso emulgator is een natuurlijke hulpstof (afkomstig uit Sorbitol) die het mogelijk maakt om olie in water op te lossen. Met behulp van Extenso emulgator kunnen aromatische oliën o.a. aan bad- en kompreswater toegevoegd worden en kunnen diverse emulsies op basis van aromatische oliën gecreëerd worden.

Ingrediënten

polysorbate-80

extenso aromatherapie

de kracht van aromatische oliën

Aromatische oliën kunnen o.a. ingezet worden bij hoofdpijn, stress, verkoudheid, buikpijn, griep, concentratieproblemen, vermoeidheid, slapeloosheid, menstruatiepijn, eczeem, wondjes, acne en diverse andere huidproblemen.

Kenmerken

Alle aromatische oliën hebben de volgende, specifieke kenmerken:

 • uiterst vluchtig
 • sterk geurend
 • diep doordringend in de huid
 • niet oplosbaar in water
 • oplosbaar in olie, vetten of alcohol

Eigenschappen

Elke aromatische olie bezit zijn eigen specifieke eigenschappen. Toch zijn er een aantal eigenschappen aan alle oliën toe te kennen:

 • antibacterieel
 • antiviraal
 • evenwicht herstellend
 • genezend

Meer weten over Extenso Aromatherapie producten?