Extenso wellness

De natuur biedt een groot reservoir waardevolle mineralen, minerale zouten, vitaminen, sporenelementen en aminozuren welke grote overeenkomsten vertonen met ons lichaam. Extenso Wellness producten bevatten deze waardevolle elementen.

de producten

Zeezouten

zeezouten

Zeezout verkregen uit de Dode Zee bevat een veel hoger percentage mineralen en sporenelementen dan zeezout verkregen uit andere zeeën en oceanen.

extenso algae bath salt

natural sea salts

Zeezout verkregen uit de Dode Zee. De hoge concentratie van mineralen als calcium, chroom, kalium, koper en natrium in dit zeezout zorgen voor het exfoliëren, verzorgen en beschermen van de huid.

Een behandeling met zeezout egaliseert de huid en bevordert een goede vochthuishouding.

Toepassing
scrubben, baden, voetenbad, sauna

Algen

algen

Algen zijn zeeplanten die veel actieve bestanddelen van de zee in hun cellen hebben opgeslagen. Algen zijn bijzonder rijk aan vitamines, proteïnes, sporenelementen en mineralen zoals jodium, ijzer, koper, chroom en kobalt. Al deze mineralen en vitamines zijn essentieel voor onze gezondheid en komen in geconcentreerde vorm voor in algen.

extenso-algae-powder

Algae powder

Deze intensieve algenpoeder werkt revitaliserend en mineraliserend. Tevens biedt het Algae Powder een goede ondersteuning bij afslanken. Algae Powder dient vermengd te worden met een grote hoeveelheid lauw/warm water.

Ingrediënten

algae

extenso algae extract gel

algae extract gel

Een intensieve algengel voor het gehele lichaam. Het is goed voor de bloed- en lymfecirculatie en bevordert de afvoer van afvalstoffen. Toepasbaar voor pakkingen, bodywrapping, massage, als voorbehandeling op baden en pakkingen en in combinatie met spiercontraherende apparatuur. Kortom een multifunctioneel product.

Ingrediënten

aqua, glycerin, algae, tea, carbomer, parfum, propylene glycol, chloroacetamide, benzyl alcohol, methylchloro-isothiazolinone, methylisothiazolinone, ci42051, ci19140, ci28440, ci20285, limonene, hexyl cinnamal, linalool, citral

Leem

leem

Er bestaat een grote diversiteit aan geneeskrachtige leemsoorten. Deze leemsoorten worden in de volksmond ook wel klei of mineraalrijke aarde genoemd. De werking van deze kleisoorten is in veel opzichten gelijk. Klei bevat zeer veel mineralen, werkt sterk zuiverend. Het bevordert de celstofwisseling, voert voedingsstoffen aan en voert schadelijke afvalstoffen af.

extenso white clay powder

white clay powder

Het verbetert de doorbloeding van de huid. Effectief inzetbaar bij uitwendige huidverzorging zoals het vertragen van de gevolgen van het ouder worden, bij onzuiverheden en ter verzorging en verzachting van de huid bij insectenbeten. Witte klei wordt vermengd met een gelijke hoeveelheid water dat zo zuiver mogelijk dient te zijn. Daaraan kunnen aromatische oliën of hydrolaten worden toegevoegd.

Ingrediënten

white clay

extenso green clay powder

green clay powder

Groene klei is sterk reinigend, rijk aan enzymen en bevat veel heilzame mineralen. Groene klei is bijzonder effectief bij afslankkuren vanwege de verstevigende werking. Groene klei wordt vermengd met een gelijke hoeveelheid water dat zo zuiver mogelijk dient te zijn. Daaraan kunnen aromatische oliën of hydrolaten worden toegevoegd.

Ingrediënten

montmorillonite

extenso chocolate powder

chocolate powder

Extenso Chocolate Powder is 100% pure cacao-poeder. Cacao behandelingen zijn heerlijk en weldadig voor lichaam en geest. Het bevat vele werkzame stoffen als mineralen, eiwitten, theobromine en antioxidanten die een positieve invloed hebben op de huid. De bijzondere en krachtige eigenschappen van cacao bevorderen ontspanning voor lichaam en geest.

Ingrediënten

cacao

extenso karwendel powder

karwendel powder

Karwendel poeder wordt gewonnen in het Oostenrijkse Karwendelgebergte. Dit leisteen gebergte is opgebouwd uit fossielen (zeedieren en planten) uit de oertijd. Het leisteen bevat tevens olie en mineralen waaronder een hoog percentage organisch gebonden zwavel.

Ingrediënten

100% ™lschieffer

extenso fango powder

fango powder

Fango poeder is afkomstig uit lava (vulkanische modder). Het gebruik van Fango is in de medische wereld al eeuwenoud. Fango heeft een hoge warmtecapaciteit en een laag warmtegeleidingsvermogen. Fango is opgebouwd uit vele mineralen. Het bevordert de celstofwisseling en doorbloeding van de huid en houdt warmte in de huid vast.

Ingrediënten

vulkanit

extenso wellness